Autorijles B

Voor de juiste rijopleiding: Schonenburg


Bij rijschool Schonenburg ben je aan het juiste adres voor je autorijles. Onze instructeurs staan klaar om je enthousiast en kundig op te leiden. Zij volgen zelf regelmatig cursussen om goed les te kunnen geven ook aan bijvoorbeeld leerlingen met faalangst, autisme of met een visuele of motorische beperking.

Wij beschikken over een ruim aanbod aan verschillende lesauto’s, die altijd up-to-date, veilig, goed onderhouden en schoon zijn. Daar kun je vertrouwd mee op weg. Niet alleen in een schakel auto, maar ook in een automaat.

De rijschool beschikt verder over een rijsimulator. Bij Schonenburg zit je helemaal goed.

RIS-opleiding, onze vaste lesmethode


Bij Rijschool Schonenburg krijgt iedereen les volgens de RIS-methode. RIS betekent Rijopleiding in Stappen, waarbij de stappen zo zijn opgebouwd, dat je heel gestructureerd leert autorijden.

In 4 modules leer je alles wat noodzakelijk is om een goede bestuurder te worden. Elke module wordt afgesloten door een toets. Toets 1 en 2 worden door de rijschool afgenomen, 3 en 4 (RIS Toets en het rijexamen) door een examinator van het CBR.

Met het RIS-praktijkboek kan je de lessen thuis voorbereiden en houd je goed overzicht op je voortgang.

De RIS-methode wordt uiteraard aangepast aan jouw aanvangsniveau en leervermogen. De een leert nou eenmaal wat sneller dan de ander. Rijschool Schonenburg begrijpt dat en past het lesgeven erop aan.

Met onze lespakketten zeker van je rijbewijs.


Het RIS (Rijopleiding in Stappen) pakket bestaat uit vier toetsen, waaronder een 3e RIS toets en een rijexamen bij het CBR en 20 uur rijles.

Bij het RIS startpakket zitten als een ‘start’ 20 uur rijles. Deze worden afhankelijk van de voortgang van de leerling aangevuld met meer of minder losse lessen. De lessen worden in overleg met de instructeur gepland, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de wensen en mogelijkheden van de leerling. Als het echt niet anders kan, is er heel beperkt een mogelijkheid om in de avonduren of op zaterdag te rijden. Houd dan wel rekening met een langere wachttijd, kwalitatief mindere lessen en dat je niet elke week kan lessen

De RIS compactpakketten zijn niet meer mogelijk.

Rijsimulator


Op de rijsimulator krijg je les van een virtuele instructeur. In 6 lessen van een half uur leer je hoe je de auto moet bedienen. Sturen, gas geven, remmen en schakelen, alles oefen je op een leuke manier waarbij er niets fout kan gaan.

Dus geen stress. Nu niet, maar ook niet tijdens je 1e autorijles, je weet immers al hoe het werkt. Eigenlijk zou je zo met de auto weg kunnen rijden. En als een les op de simulator niet zo goed gaat, dan doen we die gewoon opnieuw. Gratis, want dat hoort er gewoon bij. Wij willen dat je het bedienen snel en correct leert zodat hiervoor minder rijlessen in de auto nodig hebt.

Bovendien zijn de lessen op de simulator veel goedkoper. Niet voor niets starten bijna al onze leerlingen op deze manier met hun opleiding. Gaaf is ook, dat je aan het einde van iedere les je score te zien krijgt. En die score wordt vergeleken met die van alle anderen die op de simulator hebben gereden. Dan blijkt al snel dat iedereen in het begin wat stuntelt, maar ook dat het door oefenen steeds beter gaat. Je merkt dan al snel anderen het net zo snel oppakken als jij.

Lessen in automaat


In een automaat hoef je niet zelf te schakelen. Soms is dat bittere noodzaak, soms een bewuste keuze. Heb je je rijbewijs gehaald in een automaat, dan mag je niet rijden in een schakelauto, of je moet daarvoor opnieuw rijexamen hebben gedaan.

Dwingt een lichamelijk beperking je tot een automaat, dan zijn er verschillende aanpassingen mogelijk, zoals het gaspedaal dat kan worden verplaatst naar links. Wat er eventueel moet worden aangepast, bepaalt een medisch deskundige van het CBR.

Voor het geven van rijles aan kandidaten met een visuele beperking, die eventueel moeten rijden met een bioptisch telescoopsysteem, beschikt onze rijschool over een bevoegde instructeur. Zie hiervoor de website van Visio.

Omschrijving

Inschrijfkosten + kennismakingsgesprek + RIS praktijkboek € 30,00

RIS pakketten: **

RIS starterspakket **  (20 uur rijles + RIS toetsen, TTT en CBR examen maar excl. EV) € 1685,00

 

Losse rijlessen en examens:

losse rijles per uur € 65,00
losse rijles per uur automaat € 66,00
Tussen Tijdse Toets € 280,00
CBR 1e of herexamen  (excl. EV) € 280,00
CBR Faalangst 1e of her ex. (excl. EV) € 367,50
BNOR examen € 332,50
EV Eigen Verklaring over gezondheid € 44,50

(EV aan te schaffen via mijncbr.nl)

 

Rijsimulator-pakket

1 module (6 lessen van 1/2 uur) € 110,00

** Betaling RIS pakket in termijnen mogelijk


Bovenstaande prijzen gelden vanaf 1 januari 2024. Alle prijzen in euro’s en inclusief BTW.