Aanhanger (E bij B)

Lessen met aanhanger: Schonenburg


De lessen voor dit rijbewijs worden gegeven door een ervaren instructeur, die zelf veelvuldig met zware aanhangers of met een grote caravan op pad is.

Er wordt gelest met een Volkswagen Transporter automaat, met daarachter een door het CBR goedgekeurde aanhanger. Een prima combinatie waar je makkelijk en prettig mee lest en snel een voldoende examen kan afleggen.

Wil je met je eigen (caravan) combinatie oefenen of de kneepjes van het goed achteruit rijden leren, ben je bij onze rijschool aan het juiste adres. De duur en de inhoud van deze aanvullende rijopleiding worden geheel aan jouw wensen aangepast.

Wanneer is rijbewijs BE nodig?


Dan moet je eerst op de kentekenbewijzen van de aanhanger en de auto de TMM opzoeken. De TMM, Toegestane Maximum Massa, is de som van het ledig gewicht van het voertuig vermeerderd met het laadvermogen. Als de totale TMM van de hele combinatie, auto + aanhanger, samen meer bedraagt dan 3500 kg, heb je het rijbewijs BE nodig.

Daaronder niet, ook niet als de TMM van de aanhanger onder de 750 kg is. Je moet natuurlijk nog wel controleren hoeveel de auto maximaal mag trekken. Daar moet je bij het beladen van de aanhangwagen wel rekening mee houden.

Bel ons gerust als je er niet uitkomt of vragen over ‘BE’ hebt.

Waaruit bestaat het BE start-pakket?


Dit startpakket bestaat uit 8 uur rijles en alle kosten voor het CBR examen. Voor de meeste kandidaten is deze 8 uur net voldoende.

Je weet dan alles over de papieren, het aan- en afkoppelen en de inrichtingseisen van de aanhanger, de juiste kijktechniek en hoe je op de veiligste manier achteruit kan rijden.

De rijlessen worden gegeven in 2 blokken van 3 uur en nog 2 uur voor het examen. Deze blokken worden alleen overdag gegeven, dit is ook op zaterdag mogelijk. Zo nodig kan dit pakket aangevuld worden met extra lessen.

Omschrijving

Startpakket ( 8 uur rijles + CBR examen exclusief Gezondheidserklaring)

€ 595,00
Losse rijles per uur € 56,00
 CBR 1e of her examen € 230,00

 


Bovenstaande prijzen gelden vanaf 1 januari 2019 Alle prijzen in euro’s en inclusief BTW. – prijswijzigingen voorbehouden