Theorie

Slagen voor je theorie: Schonenburg


Voor de opleiding ga je naar Schonenburg, het theorie examen doe je bij het CBR. Dit examen start met 25 vragen over gevaar herkenning. In 7 seconden moet je de situatie voor je beoordelen en beslissen wat je gaat doen. Je moet hiervoor minimaal 13 vragen goed beantwoorden.

Daarna krijg je nog 40 vragen over de verkeersregels en over inzicht, techniek, EHBO etc. Hierbij mag je maar 5 fouten maken.

Je kan kiezen voor een klassikale opleiding of een I-theorie cursus via internet. Informatie kan je hierboven vinden.

Klassikaal theorieles volgen, de beste weg


Het volgen van een klassikale theoriecursus heeft veel voordelen. Tijdens de lessen verduidelijkt de instructeur elk hoofdstuk met video’s, vertelt hij hoe het CBR over bepaalde situaties denkt en laat hij je veel oefenen met dezelfde apparatuur als bij het CBR.

De cursus bestaat uit 7 avonden van 19.30 tot 21.45 uur. De laatste avond ga je vooral oefenen voor het examen dat je een paar dagen later bij het CBR gaat doen.

Nog een groot voordeel is dat de instructeur je leert hoe je de theorie in de praktijk moet toepassen. Dat scheelt weer rijlessen..

Speed-theorie, een prima 2e keuze.


Een goed alternatief voor onze klassikale cursus is de Speed-theorie. Bij deze cursus krijg je het nieuwste theorieboek thuisgestuurd en toegang tot internet om daar met e-learning aan de slag te gaan. Van elk hoofdstuk krijg je video’s te zien en maak je oefenvragen. Heb je alle stof geleerd, dan ga je complete oefenexamens maken. Niet alleen op internet, maar ook op de rijschool onder begeleiding van een instructeur. Die kan jou nog wat extra uitleg geven en goed voorbereiden op het CBR examen. Dit examen reserveren wij in overleg met jou.


De Speed-theorie kan je online aanschaffen op onze webshop. Belangrijk dat je dan het High-speed CBR theorie Auto en theorie-boek XXL van 76,95 aanschaft! Alleen dit pakket is onderdeel van onze Speed-theoriecursus met een proefexamen op de rijschool en het CBR examen

Theorie auto

Theoriecursus  (7 avonden + proefexamen + CBR-examen) € 145,00
Theorieboek auto € 26,50
10 uur examentraining op internet ** € 26,50
Speed-theorie  (internetcursus + theorieboek + proefexamen + CBR-examen) ** € 140,00
CBR theorie-examen (incl. kosten aanvraag) € 50,00
Verlengd theorie examen € 62,50
Individueel theorie examen € 110,00
Proefexamen op de rijschool € 20,00

 


** Aan te schaffen via onze webshop op www.schonenburg.nl – Bovenstaande prijzen gelden vanaf 1 januari 2023 Alle prijzen in euro’s en inclusief BTW. prijswijzigingen voorbehouden